Avainsanat

, , , , , , , ,

Kiinan jättimäinen kirjallinen kulttuuriperintö saatetaan kaikkien ulottuville.

Yhä kiihtyvään tahtiin lisääntyvän julkaistun tiedon määrää on jo mahdoton hallita niin määrän kuin saatavuudenkin takia. Ratkaisuna on monissa maissa – kuten parhaillaan Suomessa – siirtää mahdollisimman suuri osa kirjallisesta kulttuuriaarteesta digitaaliseen muotoon ja yleensä internetin välityksellä kaikkien halukkaiden vapaasti käytettäväksi. Maailman väkirikkain ja vuosituhansien kulttuuriperinnön haltija on myös siirtymässä kirjastolaitoksessaan nykyaikaan, kertoo China Today -lehti.

Tavoitteena on liittää jo toiminnassa olevaan kansalliseen digitaaliseen keskuskirjastoon kaikkien alueellisten ja paikallisten kirjastojen aineistot viidessä vuodessa. Keskitetyn kirjaston palvelut on tarkoitus saada yleiseen käyttöön tietokoneiden, älypuhelimien ja mobiilitelevisioiden välityksellä. Suurhakkeen onnistumisen takaajina ovat Kiinan kulttuuri- ja talousministeriöt. Palveluihin tulee myös eri alojen erikoiskirjastoja sekä multimediapalveluja.

Mainokset