Avainsanat

, , , ,

Ajo-opettelun vaiheessa kypärää käytetään kiitettävän usein, mutta tapaa kannattaisi kaiken ikäisten pyöräilijöiden noudattaa kaikissa ajotilanteissa. Kuva: iclipart.com.

Ajo-opettelun vaiheessa kypärää käytetään kiitettävän usein, mutta tapaa kannattaisi kaiken ikäisten pyöräilijöiden noudattaa kaikissa ajotilanteissa. Kuva: iclipart.com.

Jalankulkijat ja pyöräilijät ovat liikenteessä useimmin vammoja saavia osapuolia – osin omasta syystään, osin muiden tienkäyttäjien piittaamattomuuden takia. Viime aikoina on Suomessakin kiivailtu polkupyöräilijöiden holtittomista ajotavoista, jotka haittaavat jalankulkijoita. Mutta kaatumisissa ja törmäyksissä pyöräilijä on usein vakavimmat vammat saava osapuoli. Vahinkoja voi kuitenkin estää tai ainakin merkittävästi vähentää paitsi ajotapoja parantamalla myös kypärän käytöllä, osoittaa vast’ikään Accident Analysis and Prevention -tiedelehdessä julkaistu tutkimus.

Australialaisen Uuden Etelä-Walesin yliopiston tutkijan Scott R. Walterin johdolla tehdyssä seurannassa polkupyöräilijöiden päähän kohdistuneet vammat vähenivät jo parissa kuukaudessa 29 prosentilla, kun liittovaltioon määrättiin pyöräilykypärän käyttöpakko. Tutkimuksessa eriteltiin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden saamat ja lääkärin hoitoa vaatineet päähän, käsivarsiin tai jalkoihin kohdistuneet vammat.

Jalankulkijoiden vammojen määrät pysyivät samalla tasolla kuin ennen pyöräilijöiden kypäräpakon säätämistä. Polkupyöräilijöillä raajoihin kohdistuvat vammat olivat niin ikään samalla tasolla ennen ja jälkeen lakiuudistuksen. Mutta suhteessa raajojen vammoihin päähän kohdistuneet – ja kaikkein vaarallisimmat – vammat ja vauriot vähenivät merkittävästi.

Tulos korostaa pyöräilijän omaa vastuuta, vaikka pään suojaaminen ei ole suinkaan täysi tae turvallisuudesta. Myös ajoteiden suunnittelulla sekä ajotapojen ja sääntöjen tuntemuksen parantamisella voidaan helposti lisätä liikenneturvallisuutta, Walter ja kumppanit muistuttavat.

Mainokset